Sa sper mai mult in credinta sau sa cred mai mult in speranta

11 06 2009

Nu pot sa inteleg ce credem noi prin speranta. Cand speranta se stinge sau simtim ca se stinge incepem sa ne rugam.

     Ne rugam acum la Dumnezeu sau la orice alt zeu in care credem .Disperarea ne face sa uitam ca ne rugam pentru un job sau pentru liniste sufleteasca la acelasi Dumnezeu la care ne rugam ieri pentru sex sau pentru o vanatoare reusita .

     De ce Doamne daca exzisti nu ti faci compartimente pentru ruga. De ce ma faci sa ma uit rugator spre cer cu speranta desi ieri nu m-Ai ajutat.

      Pai Iti spun eu de ce , pentru ca daca n-Ai exista nu as mai avea sperante si daca nu as mai avea sperante as fi atat de deznadajduit incat poate as inebuni sau poate as reusi sa fiu mai dur cu mine sau hai sa zic mai exigent.

      Ne rugam din slabiciune cat am fi de tari.

Nu, nu sunt ateu, sunt de accord cu religia desi nu accept conceptual  in totalitate , adica intr-un procent foarte mic.

       Cum as putea sa cred in  Tine cand aud : “ Sa-l bata Dumnezeu” sau “A uitat Dumnezeu de el”, vorbe care le aud din gura unor babe de la tara care sunt paradoxal foarte credincioase.

       Cum as putea sa cred cand vad o baba credincioasa care iese din biserica facand cruci si apoi te blesteama sau dracuie.

       Observ, poate ma insel, ca femeile astea credincioase sunt de o rautate iesita din comun , poate ca se simt ele protejate sau poate pentru ca ele cred idioatele ca daca fac sacrificii , posturi, donatii la biserica, rugaciuni sau canoane , pot de a doua zi sa fie iar rele ca doar pacatele se acumuleaza , un popa le sterge si apoi poti sa faci altele.

        Oare nu e mai usor sa fi bun sa nu faci rau nimanui sa incerci sa zambesti oricui chiar daca acel cineva nu-ti zambeste. Sa razi la o gluma buna chiar daca ai avut o zi proasta, decat sa faci rau ,. E mai usor sa te uiti urat fiind impacat sufleteste ca esti prietena cu un popa sau ca donezi ceva unei biserici.

Doamne cat putem fi de prosti si de rai.

        Unii zic ca au avut o zi proasta si de aceea nu zambesc negandind un minut ca zambetul lor ar putea face pe cineva la fel de trist , la randul lui, sa zambeasca.

        Am o amica o satana pe care n am vazut o niciodata razand din suflet, am vazut-o rar razand si atunci doar din interes.

       Si e super credincioasa si ajuta daca vede un amarat ca e rupt de foame, dar daca vede ca-i merge cuiva bine l-ar manca , e rupta de invidie si ar face tot posibilul sa-i faca rau daca ar putea.

       Si atunci ma intreb cum intelege ea religia sau ce-a inteles ea din religie.

Oamenii de multe ori isi gasesc in religie o speranta dar constat cu tristete ca sunt multi care vad in ea o scuza  ca o sa-i ierte pentru raul facut prin ofrandele aduse pe sanctuarul ei.

        Se spune ca speranta moare ultima dar trebuie sa sti in ce sa speri ca sa se transforme in realitate.Daca speri prea departe nu o sa-ti transformi speranta in realitate niciodata si atunci normal ca o sa te inraiesti.

      Cand speri  inchizi  ochii si pierzi  contactul cu realitatea . Ar trebui sa speri  totusi cu ochii intredeschisi ca sa vezi ri realitatea si sa nu  speri prea departe .

Si atunci nu-ti ramane sa zici decat: Spera dar fi realist.

 

 

                                                                              Cu mult respcect Weirdowman


Acțiuni

Information

6 responses

12 06 2009
Mon;-)

Da, mare dreptate ai…..mai ales in privinta oamenilor. Cateodata stai si eu si ma gandesc de unde pot acumula atata rautate unii. Mi-a spus cineva o vorba: ,,de ce sa faci RAU, cand e mai usor sa faci un BINE cuiva”; si incerc sa-mi amintesc asta de fiecare data cand cineva ma ,,loveste,, sper sa si reusesc. Cred mult in speranta si mai mult in credinta.

18 06 2009
G

Foarte bun si interesant textul. Spune pe nume unor lucruri adevarate. Multi se folosesc de religie ca de un paravan dupa care se ascund sau care le da multe alte drepturi in viata …

28 06 2009
GETA_G

sa nu avem tupeul sa speram la ceva daca suntem rai,haini,negativisti,invidiosi,egoisti,barfitori etc.esti rau,faci rau si ai pretentia sa-ti mearga bine si sa speri la ceva anume?totul depinde de om cum ii va merge in viata.Omul are creier si trebuie sa si-l foloseasca:sa distinga binele de rau,sa faca alegeri pentru a evolua ca persoana, din orice punct de vedere sau nu!in nici un caz daca mergem la biserica si citim psaltirea nu putem sa ne numim oameni buni.omul trebuie sa aiba in credere in el,sa aiba autocontrol,sa nu gandeasca si sa faca raupentru ca in cazul acesta cu siguranta va fii fericit si linistit in acelasi timp.FACETI UN EFORT SI DEVENITI UN PIC MAI BUNI DECAT ATI FOST PANA ACUM SI VETI OBSERVA SCHIMBAREA!EU AM VAZUT-O! NUMAI BINE VA DORESC!

30 07 2009
andraelena

foarte frumoasa postarea si de asemenea foarte interesant blogul. pupici si te astp si la mine cu un comm, o parere.. http://andraelena.wordpress.com

8 09 2009
Irene

Eu cred in spiritualitate mai mult decat in religie. Cred ca exista bine in fiecare dintre noi, si cred ca Dumenzeu ne iubeste pe toti la fel, chiar si pe aceia care au ales sa nege binele din ei. Si mai cred ca ar trebui sa aducem rugaciuni in care sa multumim, caci altfel suntem doar niste cersetori…
Cu drag, Irene.

16 10 2009
mike

pai da!

Lasă un comentariu